april 4, 2020

Hvad er forskellen på blækpatroner og lasertoner?

Blæk og toner er de to overordnede teknologier der bruges i moderne printere. Blækpatroner bruges i inkJet printere og printer ved skyde små dråber blæk på papiret. Lasertoner fungerer ved at opvarme et specielt pulver (toner) og derved binde det til papiret. Blæk og toner er altså vigtige komponenter – uden dem kunne vores printere ikke udskrive.

Der findes altså to forskellige typer af printere – laserprintere og blækprintere. Målet med begge teknologier det samme, at kunne udskrive hurtigst, præcist og billigt. Hver teknologi har deres fordele om ulemper.

Blæk – Blækprinteren er billigt og god til farver

Blæk printere er den mest almindelige type af printer i dag. De bruger som sagt blækpatroner og er rigtig gode når det kommer til at udskrive i farver. Ulempen ved blæk er det er dyrt og at siderne ikke kan udskrives så hurtigt som på en laser printer.

Toner – Laserprinteren er hurtigt og præcis

Laser printere er hurtige og præcise. De fleste kontorer bruger laserprinterne da de kan udskrive store mængder uden at der skal skiftes toner. Ulempen ved laserprintere er prisen, især hvis du skal udskriver i farver. En god farvelaser printer koster en mindre formue, hvis den kun skal kunne udskrive i sorthvid der set straks bedre ud.

I første omgang er det dyre at købe en laserprinter, men på længere sigt er laserprinteren billigst.  Laser toner koster langt mere end en blækpatron, men kan så også skrive mange flere sider før den skal skiftes. Læs mere om driftsomkostninger under Lasertoner eller blæk, hvad er billigst?

Har du allerede besluttet dig for hvad du vil købe kan jeg anbefale dig at tage et kig på iBob.dk. De sælger både inkJet og laserprintere til en god pris. Samtidig er de yderst leveringsdygtige når det kommer til blækpatroner og lasertoner.

Skriv kommentar

*