april 4, 2020

Hvad er prisen på en god farvelaserprinter?

En farvelaserprinter er et godt valg til firmakontoret, men til brug derhjemme er en farvelaserprinter ikke det bedste valg. Dette hænger sammen med at kvaliteten af printet til billeder ikke vil være optimal, printeren vil være meget dyr at anskaffe og fylder mere end de fleste har lyst til have stående derhjemme.

Selv de dyreste farvelaserprintere opnår ikke samme kvalitet som en blækprinter når det kommer til fotografier. Der findes også andre teknologier som LED og solid-ink printere, men disse er reelt ikke laserprintere, til trods for at de ofte slår sig op på dette.

Derudover er størrelsen helt klart et problem for dem som gerne vil have printeren stående hjemme på skrivebordet. Selvom du finder en farvelaserprinter der er lavet til hjemmebrug er de stadig meget større end en typisk blækprinter.

Fordele ved at købe en farvelaserprinter

De største fordel ved at have en laserprinter er kvaliteten af printet når det kommer til tekst og udskrift hastigheden. Bogstaverne knivskarpt og samtidig udskrives dokumenter lynhurtigt. Prisen pr. printet side ligger også langt lavere end når du udskriver på en inkjet printer.

Til hjemmebrug er anbefalingen derfor at have en laserprinter til udskrivning i sort / hvid og en inkjet printer til udskrivning af billeder og dokumenter i farver.

Farvelaserprinteren egner sig stadig bedst til internt brug i firmaer

I firmaer egner farvelaserprinteren sig til internt brug og i enkelte tilfælde kan printet også bruges til visitkort og flyers. Når det kommer til billeder og farveprint kan laserprinteren stadig ikke levere samme kvalitet som en god inkjet printer, til trods for at der er sket utrolig meget de seneste år.

Hvad er prisen for en god laserprinter?

Når du skal ud at købe en printer er det vigtigt at du ikke købe en der er for billig. Det er oftest de billige printere der er rigtig dyre i drift. Der er stor forskel på hvor på meget en udskrift koster på en printer til 1500 kr. og en til 4-7000 kr.

Samtidig har de små printere typisk kun plads til 250 ark i feederen, de dyrere har plads til 500 eller mere hvilket hurtigt vil blive en fordel hvis der udskrives mange sider. Det er også værd at nævne at de dyrere modeller kan udskrive langt flere sider på samme toner.

På et travlt kontor bliver det hurtig træls ofte at skulle udskifte toner. Det anbefales derfor ikke at gå på kompromi på prisen, når det kommer til købe en laserprinter.

Laserfarveprinter er det oplagte valg til kontoret

Bliver der udskrevet mange dokumenter på kontoret er en laserprinter vejen frem. Hastigheden med inkjet printere og den lavere pris pr. udskrift er de primære salgsargumenter.

Prisen for anskaffelse og kvaliteten på print på billeder er det der tæller i den modsatte retning. Anbefalingen til hjemmebrug ved mange udskrifter er at have en inkjet printer og en laserprinter til sort hvid udskrifter ved siden af.

Skriv kommentar

*