december 6, 2019

InkJet printer & printerpatroner

En inkjet printer er en god og økonomisk måde at lave print at høj kvalitet der hjemme. En inkjet printer kan producere et print der er næsten ligeså skarpt som laser. Hvis du printer i stor volumen er laser printeren er dog billigere i brug. Til langt de flestes brug vil en inket printer være det rette valg.

Hver eneste printer producent designer deres printerpatroner således at de kun passer til deres egne modeller. Du kan dog være heldig at en printer patron kan bruges i flere printere inden for det samme mærke.

Denne guide vil give dig en større forståelse omkring køb af inkJet printerpatroner

  • Kompatible printerpatroner. Disse printer patroner er fremstillet af tredje parts producenter. Fordelen ved at købe kompatible patroner er prisen, den ligger nemlig en hel del under de originale printer patroner. Der er garanti på langt de fleste kompatible miljøpatroner.
  • Originale printerpatroner (OEM). Her er der tale om patroner der er fremstillet af producenten af printeren. Da producenten typisk er dem der ved mest om deres egne produkter er giver disse patroner det bedste resultat.
  • Genanvendte printer patroner. Vælger du at købe genanvendte printer patroner (også kaldet miljø patroner) køber du i realiteten gamle printer patroner. Alle dele af printerpatronerne er blevet gennemtjekket, repareret og genfyldt med blæk. Der er garanti på praktisk talt alle miljø patroner.
  • Håndtering af printer patroner. Hvis printer patronerne håndteres korrekt vil de stadig være brugbare i helt op til 2 år. Dette kræver dog at de forbliver i den indpakning de bliver leveret i. Såfremt at du har taget en printerpatron i brug afhænger levetiden af om jævnligt bruger din printer. Hvis du ikke bruger din printer i længere tid kan du risikere at printer patronen tørrer ud.
  • Farvepatroner. Når det kommer til farvepatroner findes der flere forskellige typer. I nyere og dyrere printere vil der være en patron for hver farve printeren bruger.

Ved ældre printere findes ofte en patron med tre farver i. Ulempen ved tre-farve-patroner er at såfremt en farve løber tør skal hele patronen skiftes. Printer du meget i farver kan det anbefales at købe en printer der har separate farvepatroner. På sigt vil dette spare dig for mange penge.

Skriv kommentar

*