december 6, 2019

Løsning af printer problemer

Printer problemer kan være ganske frustrerende. Det man vil er at udskrive et simpelt dokument, men det eneste der dukker er en rækker striber eller et helt blankt ark. Dette sker oftest hvis printeren ikke har været i brug i lang tid og skyldes derfor ikke at blækpatronen er tom. I denne artikel kan du lære hvordan du rengør din printer.

Rengør printeren med software

Den nemmeste måde at rengøre din printer er ved at lade printeren rengøre sig selv. Lagt de fleste printeres software har forskellige muligheder for at vedligeholde og rengøre. Ved højre klikke på din printer og vælge udskrift indstillinger kan du finde de muligheder din printer har for vedligehold. Nogle printere har flere forskellige muligheder, men de fleste har en enkelt maintenance funktion. Tryk på denne og lad printeren køre sit rengørings program.

Bemærk at du ofte skal køre dette program mere end en gang før at printerhovedet igen kan udskrive korrekt. Kan du ikke finde funktionen i din printers indstillinger betyder det ikke at funktionen ikke findes, den skal bare aktiveres på selve printeren. Hvordan dette gøres varierer fra printer til printer, se derfor i printermanualen hvordan det gøres.

Rengør printerpatronerne manuelt og løs dine printer problemer

Hvis din printer ikke kan rengøres med maintenance funktionen kan det skyldes at noget af blækket sidder rigtig godt fast. Det er derfor nødvendigt at rengøre printerpatronerne manuelt. Det første du skal gøre er at tager printerpatronerne ud af din printer. Efterfølgende dypper du en blød klud i noget lunkent kogt vand og tørrer forsigtigt printerhovedet af. Dette skulle gerne løsne det indtørrede blæk. Efter at printerpatronerne er tørre sættes de tilbage i printeren og rengørings programmet køres.

Rengøring af separate printer dysser

Nogle printere har separate dysser der kan tages ud af printeren. Hvis dette er tilfældet fjernes printerpatronerne først og efterfølgende tages dysserne ud. De tilstoppede dysser sættes nu ned i noget kogt vand (lunket) hældt i en underkop således at blækket begynder at løbe ud i vandet.

Efter et 10 minutter fjernes dysserne fra vandet og tørres med en blød klud (efterfølgende skal de have lov at luft tørre i et par timer). Dysserne sættes nu tilbage i printeren og efterfølgende indsættes printerpatronerne. Rengørings programmet køres.

På nogle printere er det ikke muligt at fjerne dysserne da de er en del af printeren her må du så gøre dit bedste og arbejde uden om printerens dele, så dysser kan blive rengjort.

Har du stadig printer problemer er løsningen oftest at købe en ny printerpatron

Hvis din printer stadig har problemer med at udskrive korrekt gentages procedurene. Hælper dette heller ikke kan du evt. prøve at lade dysserne stå længere i vandet, men typisk er det printerpatronen der er beskadiget (eller tom?) og det vil derfor være nødvendigt at købe en ny patron.

Jeg kan anbefale at du køber dine printerpatroner hos iBob.dk. Deres printerpatroner er af høj kvalitet og de er sende det du bestiller hos dem.

Skriv kommentar

*