april 4, 2020

Forskellen mellem OEM, genfremstillede, kompatible og genopfyldte blækpatroner

Når du kigger på de mange forskellige slags printerpatroner der findes til din printer kan det være ganske overvældende. Ud over at du skal finde den rette type til din printer skal du også tage stilling til om det skal være OEM, genfremstillede printerpatroner eller noget helt tredje.

Dette er en grundlægge guide til de forskellige typer af printerpatroner således at du kan finde dem der der passe bedst muligt til dit behov.

Nye OEM blækpatroner, hvad er OEM?

OEM står for Original Equipment Manufacturer. Sagt på en anden måde hvis HP har lavet en printer har de også lavet nogle blækpatroner der passer til printeren. Disse blækpatroner er designet til at kunne levere det bedst mulige resultat for den pågældende printer. Dette er dog tydeligt afspejlet i prisen da originale blækpatroner er meget dyre.

Vidste du at langt de fleste printere bliver solgt med et tab for producenten. Dette skyldes at konkurrencen er meget høj og at producenten er klar over at de kommer til at tjene de fleste penge på deres OEM patroner.

Pga. dette vil mange producenter påstå at man ødelægger sin printer ved at bruge en anden type printerpatroner. Dette passer ganske enkelt ikke da du sagtens kan få gode resultater med en anden type printerpatroner.

Nogle test har vist at der kan være helt op til 40% blæk tilbage i de originale printerpatroner selvom printeren fortæller at patronen er tom! Producenterne bruger mange forskellige salgsteknikker til at få dig til at købe deres originale printerpatroner, så det er værd at vide hvilke andre muligheder du har.

Kompatible blækpatroner

Hvad er kompatible blækpatroner? En kompatible printerpatron er ganske enkelt produceret af en tredjepartsproducent. Patronerne passer altså i din printer, men er ikke produceret at det samme firma som har lavet din printer.

Der findes både kompatible blækpatroner i god og dårlig kvalitet. Det er derfor vigtigt at du finder den rette forhandler. Finder du en god forhandler vil du kunne opnå resultater der er ligeså gode som med en original blækpatron. Prisen vil så bare ligge langt under det du ellers skulle have betalt for en original blækpatron.

Genfremstillede blækpatroner

Hvad er genfremstillede printerpatroner? For at lave en genfremstillet printerpatron bruger man ganske enkelt en original printerpatroner som udgangspunkt. De dele der er defekte bliver udskiftet, den bliver fyldt med nyt blæk og efterfølgende testet om den virker som den skal.

Så længe at producenten gør sit arbejde ordentligt vil en genfremstillet printerpatron kunne give lige så gode resultater som en original printerpatron. Det sker dog at nogle producenter blot bore et hul og fylder nyt blæk i for så at kalde det en genfremstillet printerpatron. Dette er selvfølgelig på ingen måde tilfældet

Det er derfor en god ide at være ekstra opmærksom hvis du påtænker at købe genfremstillede printerpatroner. Find derfor en forhandler du stoler på og spar både penge og hjælp miljøet med genfremstillede printerpatroner.

Genopfyldte printerpatroner

Hvad er genopfyldte printerpatroner? De aller billigste printerpatroner er genopfyldte printerpatroner. Det eneste der er gjort ved patronen er at fylde nyt blæk i den. Resultatet af dette er dog patronerne måske går i stykker før den når at løbe tør for blæk. Det er også muligt at købe et såkaldt re-fill kit og selv genopfylde dine printerpatroner. Er du heldig kan du genopfylde en printerpatron 2-3 gange før den skal udskiftes.

Hvilken slags blækpatroner er de bedste?

Som med alle andre produkter afhænger det af dit behov og hvor mange penge du har at gøre med. Til langt de fleste vil kompatible blækpatroner være det bedste valg. Her får du både god udskriftskvalitet og en meget lavere pris end originale blækpatroner.

Betyder penge ikke så meget og vil du have det absolut bedste resultat er de originale blækpatroner det rette valg.

 

 

Skriv kommentar

*