Køb af blækpatroner – 5 gode råd

Med få undtagelser vil du ved siden af en stationær computer også finde en printer. Dette gør sig gældende uanset om du er på arbejde eller hjemme. Tiltrods for at rigtig meget i dag håndteres på nettet er der stadig et stort behov for udskrifter på papir.

Der er derfor en rigtig god chance for at du løbende køber en hel del blækpatroner til din printer. De første gange du skal ud at købe blækpatroner kan dog være noget af en øjenåbner da priserne kan være meget høje. Det er derfor vigtigt at du følger nogle gode således at du kan få købt de rigtige blækpatroner, undgår besvær med at få det dem byttet og får dem til den rigtige pris.

Følg disse 5 gode råd når du køber blækpatroner

Der er stor forskel på om du får købt de rigtige blækpatroner. Både når det kommer til prisen og ikke mindst udskriftskvaliteten. Der er heller ikke noget mere frustrerende end at åbne kassen med de nye printerpatroner blot for at finde ud af at det ikke er den rigtige slags. Dette problem kan nemt undgås ved at læse lidt om din printer først. Når det kommer til køb af blækpatroner anbefales det at følge disse gode råd.

1) Sørg for at læse manualen til din printer

Det virker måske banalt, men rigtig mange problemer med din printer kan løses ved at læse manualen. Både når det kommer til vedligehold, køb af nye blækpatroner samt installation af disse. I dag skal mange manualer læses på nettet og ligger derfor ikke i kassen. Dette gør at de fleste ikke skænker manualen en tanke, men der er ganske let at finde og læse manualen på nettet. Typisk ligger manualen i .pdf formatet som i dag kan åbnes direkte i de fleste internet browsere.

2) Sørg for både at have printer model og den nuværende blækpatrons modelnummer før du handler

Det er ikke nok at vide hvilken mærke din printer har, du skal også kende modelnummeret på din nuværende blækpatron. Dette gør sig især gældende hvis du køber dine blækpatroner i en fysisk butik. Handler du på nettet har forhandleren typisk en guide der gør det nemt for dig at finde de rette blækpatroner.

Det er dog en god ide at dobbeltchecke om den nye blækpatronen modelnummer matcher den gamle. Så er du 100% sikker på at du får købt den rette patron.

3) Det er i dag de færrest der kan få glæde at bruge refill kits til blækpatroner

Nogle år tilbage var der rigtig mange penge at spare ved at købe et refill kit dine blækpatroner og efterfølgende selv genopfylde dine gamle printerpatroner. Kvaliteten af de efterfølgende udskrifterne er dog meget varierende plus det kan svine en del under genopfyldningen.

I dag kan det derfor bedre bedre betale sig at købe nogle gode tredjeparts blækpatroner. Så får du både udskrifter i ordentlig kvalitet og til en god pris. Du skal dog være sikker på at du vælger en ordentlighed forhandler, da nogle forhandlere rent ud sagt sælger noget skrammel.

4) Undgå at betale for meget når du køber blækpatroner

Der kan være utrolig stor forskel på prisen når det kommer til blækpatroner. Den samme patron kan nemt koste det dobbelte hos en anden forhandler. Generelt er priserne lavere hvis du køber på nettet, men også her kan der være forskel.

Der kan dog ikke være tvivl om at du skal handle online hvis du vil have den bedste kvalitet til den laveste pris.

5) Sørg for at finde en god forhandler når det kommer til køb af blækpatroner

Det er en god ide at søge lidt på Google før du køber blækpatroner hos en forhandler. En søgning på forhandlerens navn vil hurtigt afsløre om der er problemer med leveringen eller selve printerpatronerne.

Bare fordi en virksomhed står øverst på Google er det ikke sikkert at de har den bedste service.

Konklusion

Sørger du for at have modelnummer på både blækpatron og printer parat vil du nemt kunne finde de rigtige blækpatroner. Søg lidt information på Google om forhandleren før du trykker køb. Læs printermanualen hvis du er i tvivl om hvordan du installerer nye printerpatroner.

Hvis du passer lidt på og følger ovenstående råd vil du være sikker på at få købt nogle gode printerpatroner. Når du først har fundet en god forhandler kan der i øvrigt være flere penge at spare hvis du køber mere end en blækpatron ad gangen. Du spare både i porto og samtidig tilbyder nogle online forhandlere en rabat ved køb at flere patroner på samme tid.

En kommentar til “Køb af blækpatroner – 5 gode råd”

 1. Hej

  Jeg er tvivl om hvilke patroner jeg skal købe. Jeg har kun et lille forbrug og frygter at patroner eller dyser skal tørre ud. Jeg har lige købt en ny printer, en Canon Pixma MG5650, da min 2,5 år gamle HP Photosmart 7510 er død, øjensynlig pga en ødelagt printerdyse (den sorte).

  Der kan godt gå 3-4 uger mellem jeg printer ud.

  Vil det være uklogt at købe XL-patroner? eller er det ligegyldig i forhold til udtørring af patroner eller blokering af dyser.

  mvh

  Kenni

  Svar

Skriv en kommentar