april 4, 2020

Blækpatroner: Derfor betaler du mere men får mindre

Tredjeparts forhandlerne af blækpatroner tager stille og roligt en større del af markedet og med god grund. Printerproducenterne bruger en masse små kneb for at få så mange penge ud af dig som kunde.

Prisen på blæk er højere end den dyreste parfume eller champagne

Det er ganske veldokumenteret at prisen blæk er ekstremt høj. Ud over dette bliver mængden af blæk i patronerne også mindre, mens de sælges til samme pris som for nogle år siden.

Blækpatroner PriserPrisen for printerblæk er derfor steget med op 300% inden for en periode på 3 år. Åbner du en blækpatron vil du tydeligt kunne se hvordan det hænger sammen. Patronen har præcis samme størrelse, men den svamp der indeholder blækket er blevet meget mindre. Resten af printerpatronen er nu ganske enkelt tom.

Ud over dette bruger nogle producenter chips i deres blækpatroner således at det besværliggøres at genopfylde blækpatronerne. Efter et bestemt antal udskrifter virker blækpatronen ikke længere hvilket gør at du er nødt til at investere i en chip-resetter for at kunne genopfylde din printerpatron.

XL blækpatroner er det nyeste salgstrick

Den skrumpende mængde blæk har gjort det muligt at lancere nogle helt nye produkter for producenterne. Du kan nu købe XL blækpatroner til din printer. Problemet er bare at de ikke indeholder mere blæk end en standard patronerne gjorde for nogle år siden. Faktisk indeholder de ofte mindre, men prisen er selvfølgelig ekstremt høj.

Ud over dette er prisen på printerblæk den laveste den har været, hvilket gør profitten for printer producenterne endnu højere. Måden producenterne tjener penge på er altså udelukkende på blækket. Prisen på printere er nemlig faldet ganske meget de senere år. Faktisk koster en printer af samme eller bedre kvalitet en 1/4 af hvad den gjorde for 5-6 år siden. Strategien er altså ganske simpel. Når du har købe en Lexmark printer ja så er du også nød til at købe Lexmark blækpatroner.

Farveblækpatroner er dyrest i drift

Det kan på ingen måde anbefales at købe en farveprinter hvor farverne er samlet i en enkelt patron. Hvis en enkelt farve løber tør skal du købe en helt ny patron med alle tre farver. Sørg derfor altid for at købe en printer der har separate farvepatroner.

Canon er den producent der har fjernet mindst blæk fra deres patroner, men mængden af blæk er stadig blevet mindre. Dette ændre dog ikke på at Canon printere stadig sælger de blækprintere der er billigst i drift.

Prisen på printere er faldet drastisk

Som nævnt er printerne er dog blevet meget billigere de seneste år. Der er derfor håb for dig som forbruger. Køber du f.eks. en god Canon printer og vælger at købe blækpatroner produceret af en tredjepartsforhandler er der mange penge at spare.

Kvaliteten af printerne er blevet rigtig god de senere år og det samme gør sig gældende for de uoriginale printerpatroner. Du skal dog være opmærksom på at vælge den rigtige blækpatron forhandler, da der kan være stor forskel på kvaliteten af blækket.

Vær også opmærksom på at langt de fleste nye printere kommer med blækpatroner der praktisk talt ikke indeholder noget blæk. Du kan derfor ligeså godt hoppe på nettet med det samme og købe nogle ekstra blækpatroner. Vælger du den rigtige forhandler kan du sagtens for nogle gode blækpatroner der indeholder en ordenlig mængde blæk til en ordentlig pris.

Skriv kommentar

*