april 4, 2020

Genbrug af blækpatroner – Hvorfor ikke bare smide dem i skraldespanden?

Blækpatroner er lavet ud af plastik hvilket tager over 1.000 år at nedbryde i naturen. Hver eneste år bliver millioner af blækpatroner smidt i skraldespanden i stedet for at blive genbrugt.

Tredjeparts producenterne af blækpatroner er efterhånden blevet rigtig gode til at genbruge blækpatroner. Dette betyder at det sagtens kan betale sig for dem at genopfylde de gamle patroner eller at bruge de dele der ikke er gået i stykker.

Energien der skal bruges for at lave nye blækpatroner er også langt højere end når der er tale om genbrug af gamle patroner. Der er altså god grund til at aflevere dine blækpatroner hos en forhandler i stedet for at smide dem ud.

Hvordan sørger jeg for mine blækpatroner bliver genbrugt?

Mange producenter levere en plastikpose sammen med nye blækpatroner. Efter blækpatronen er brugt op putter du den ganske enkelt i posen og smider den i postkassen. Portoen er allerede betalt så det er meget nemt at gøre dette og koster dig intet.

Ellers er det i praktisk talt alle butikker der sælger patroner, muligt at aflevere dine gamle laser og blækpatroner. Butikken modtager typisk et lille beløb hver gang de videregiver en brugt printerpatron til producenten og de tager derfor gerne imod din gamle blækpatroner.

Kan jeg få penge for mine brugte laser og blækpatroner?

Der findes også enkelte online butikker som f.eks. Returtoner.dk der betaler dig for at aflevere din gamle patroner. Her ligger prisen typisk på 2-5 kr. så der skal rigtig mange til før det kan betale sig at bruge tid på. Brugte lasertoner giver en del mere. Helt op til 20 kr. kan en enkelt brugt lasertoner give.

Er du træt af at betale betale for meget for dine printerpatroner?

Også mig! Det er ikke just en rar følelse igen at have brugt masser af penge på et par enkelte blækpatroner. Der findes dog nogle rigtig gode online butikker der sælger genanvendte blækpatroner til en god pris. Faktisk kan du spare helt op 50% ved at købe genanvendte blækpatroner i stedet for originale.

Grunden til de kan sælges så meget billigere er både pga. de genanvender blækpatronerne, men også fordi de ikke tager overpris for blækket. Kombinationen af dette leder til de meget lavere priser og vælger du den rette forhandler vil forskellen på kvaliteten være minimal. Især når det kommer til sorte blækpatroner vil det være praktisk talt umuligt at se forskel.

Skriv kommentar

*