januar 25, 2020

Farvepatroner

farvepatronerIsær når det kommer til farvepatroner er det end dårlig ide at gå efter de aller billigste patroner. Blækkets blanding skal passe præcist til printeren. Er dette ikke tilfældet kan du risikere at f.eks. alle de blå farver i printet får en forkert nuance. At printe et farvebillede i god kvalitet er meget komplekst og det er derfor vigtigt at du bruger det rigtige blæk til din printer.

Separate printer farvepatroner gør købet billigere

Mange farveprintere har i dag separate farvepatroner. Dette er en fordel da du kan nøjes med at udskifte den farvepatron der er løbet tør. På nogle printere er farverne samlet i en enkelt patron, så selvom det kun er en enkelt farve der mangler skal du købe en helt ny patron. De fleste nye blækprintere der kommer på markedet har separate farvepatroner, men disse printerne koster stadig lidt mere end de traditionelle. Prisforskellen er dog hurtigt tjent ind igen.

Overordnet kan farve re-fill blæk ikke anbefales

Generelt kan det ikke anbefales at købe farve re-fill blæk, men hvis du alligevel vælger at kaste dig ud i det, er det vigtigt at du køber et refill kit der er designet til din printer. Grunden til at det er svært at opnå et tilfredsstillende resultat er at farvesammensætningen skal være helt rigtig og dette er sjældent tilfældet ved blæk farver købt separat.

Vær opmærksom på at nogle printerpatroner kommer med indbygget chip, dette kan betyde at printerpatronen skal nulstilles efter genopfyldning før den kan udskrive.

Kompatible eller miljø farvepatroner er det bedste valg

Når det kommer til farvepatroner er det derfor bedst at gå efter en kompatibel patron eller en miljøpatron. Dette hænger sammen med at farveprint er komplekst og at blækket skal være helt rigtigt sammensat for at give et godt resultat. Ønsker du det absolut bedste farveprint anbefaler jeg at købe originale farvepatroner, men prisen vil så også være herefter.

Skriv kommentar

*