oktober 16, 2019

Printerblæk

Originale printerpatroner klare sig bedst i test, men hvad er det der gør originalt printerblæk bedre? Printerproducenterne siger de har investeret store summer i at udvikle printerblæk, papir og printerpatroner der arbejder sammen.

At sammensætte printblæk så det bedste resultat opnås er ganske komplekst. Bl.a. tykkelsen af blækket kan være svært for eksterne producenter at få tilpasset. Hvis printerblækket ikke er den helt rigtige tykkelse kan dysserne blive tilstoppet. Mange eksterne producenter laver herudover printerblæk til mange forskellige mærker af printerpatroner, hvilket giver mindre tid til at finde den helt rigtige sammensætning af blækket til den enkelte printer model.

Flere tusinder dysser sørger for at der kommer printerblæk på papiret

I en inkjet printer er der et højt antal af dysser der sørger for at blækdråberne rammer meget præcist hvor det skal på papiret. Dysserne er omkring 10 mikrometer i diameter (ca. en tiende del af et menneske hår). En typisk inkJet farveprinter har flere tusindene dysser, er printerblækket for tykt vil dysserne blive stoppet til og printkvaliteten vil blive dårligere og dårligere.

Farver øger kompleksiteten og kravene til blækket

Som beskrevet under farvepatroner er det især når det kommer til farveprint at der kan være problemer med farvenuancerne og holdbarheden af printet hvis du bruger uoriginale printerpatroner. Ud over blækkets tykkelse skal de enkelte farver blandes helt præcist når de rammer papiret, så de rigtige nuancer kan skabes.

Godt fotopapir er en væsentlig faktor for et godt resultat

Hvilket fotopapir du bruger sammen med printerblækket har også stor betydning. En af de vigtigste faktorer er papirets evne til at absorbere blækket. Blækket skal gerne holde sig i en præcis cirkel når det rammer papiret og ikke flyde ud. Absorbere papiret for meget vil farverne løbe ud og uskarpe kanter vil opstå. Printerblæk og papir skal derfor passer sammen.

Billigt printerblæk

Det kan godt lade sig gøre at finde billigt printerblæk der kan give gode resultater. Skal du udskrive farvebilleder er det en god ide at gå efter en forhandler der sælger eget fotopapir egne blækpatroner. Her vil der være taget hensyn til at printerblæk og papir passer sammen. Ved at købe printerblæk og papir fra en tredje parts forhandler kan du spare helt op til 75%. Undgå de forhandlere der sælger alt for billigt printerblæk, dette vil kun give problemer.

Vil du have det absolut bedste resultat er originalt printerblæk og originalt fotopapir det bedste valg, prisen vil dog også være herefter.

Skriv kommentar

*