Lasertoner eller blæk, hvad er billigst?

Laserprintere er de senere år blevet billigere, men koster stadig mere end blækprintere. Samtidig er lasertoner dyre end blækpatroner, på længere sigt kan laserprinteren dog vise sig at være det bedste valg. Om det er en god ide for dig at skifte fra en inkJet printer til en laserprinter afhænger af hvor meget du udskriver og om det skal være i farver.

Til sort-hvid print anbefales laserprinteren

LasertonerDa de første laserprintere kom på markedet kostede de en mindre formue og var store og klodsede, i forhold til inkJet printerne der var den eneste reelle mulighed for private. I dag ser der anderledes ud da en sorthvid (monokrom) laserprinter kan købes for under tusind kroner. Ønsker du en laserprinter der kan udskrive i farver er prisen en høj og resultatet langt fra så godt, som det en billigere blækprinter kan præstere. En laserprinter kan derfor kun anbefales hvis du ikke skal udskrive i farver.

Lasertoner koster mere end blækpatroner, men er billigere længden

Det er altså dyre at komme i gang med en laser printer, men til gengæld har laserprinteren den fordel at jo flere sider du udskriver jo mere spare du pr. side.

  • En typisk lasertone koster 250-300kr. og kan udskrive 2000-3000 sider (0,11 øre pr. side)
  • En typisk blækpatron koster 70-150kr. og kan udskrive 400-500 sider (0,24 øre pr. side)

En sort-hvid udskrift koster det halve på en laserprinter

Det koster altså ca. det halve at udskrive en side i sort-hvid på en laserprinter i forhold til på en blækprinter. Udskriver du en begrænset mængde er blækprinteren den bedste løsning, ellers er laserprinteren helt klart at foretrække. Udover det er billigere at holde en laserprinter kørende, udskriver en laserprinter også siderne langt hurtigere.

Skriv en kommentar