april 4, 2020

Løsning af typisk problemer med blækprintere

En hurtig guide til hvordan du løser de typiske problemer der kan opstå med blæk patroner. Disse problemer kan opstå både med originale og billige blækpatroner.

Hvad skal jeg gøre hvis der ikke kommer noget blæk ud efter jeg har installeret en ny blækpatroner?

Det første du skal gøre er at tjekke om du har fået fjernet den gule / gennemsigtige plastik der beskytter printerhovedet ved transport.

Hvis du allerede har fjernet plastik beskyttelsen er problemet måske at der er opstået bobler i printerpatronen ved skiftning. Dette kan løses ved at starte printerens automatiske rensningsprogram.

Hvorfor stopper printeren med at udskrive efter et kort stykke tid og giver mig en ink-out fejl?

Nogle billige printere er udstyret med en tæller fra producentens side. Denne tæller har producenten sat til et fast antal udskrifter og når dette tal nås kommer den med en ink out (ingen blæk) fejl.

Når du har sat en ny patron i skal du derfor genstarte printeren og starte det program der kommer med printeren. Fortæl programmet at du har udskiftet blækpatronen og følg instruktionerne. Fejlen har altså typisk intet at gøre med om du bruge billige blækpatroner.

Hvordan kan jeg spare på blækket, det koster jo en mindre formue?

  • Der er mange forskellige måder hvor du spare på blækket.
  • Først og fremmest kunne du kigge på de billigere kompatible blækpatroner.
  • En anden ting der virkelig kan spare meget blæk er at sætte printeren i “draft” (udkast).
  • Udskriv kun billeder når det er nødvendigt og undgå så vidt muligt farveprint.
  • Køb et refill-kit og genopfyld dine gamle blækpatroner

Min blækpatron er udtørret, hvordan kan jeg få den til at virke igen?

Dette gøres ganske enkelt ved at forsigtigt at duppe blækpatronen på serviet der er fugtet med lunket vand. Når der begynder at kommer løbe lidt blæk ud på servietten tørres den og sættes tilbage i printeren.

Kør nu selvrensnings programmet så mange som nødvendigt. Gentag evt. proceduren. Bemærk at du aldring må røre kobberprintet på blækpatronen, fedtet fra dine fingre kan ødelægge den følsomme elektronik.

Skriv kommentar

*