december 6, 2019

Genopfyldning af blækpatroner – Virker det rent faktisk?

Du har set det mange steder på internettet og i TV, men virker det rent faktisk at genopfylde blækpatroner og kan det overhovedet betale sig?

Kan man rent faktisk genfylde sine blækpatroner?

Ja, blækpatroner til inkjet printere kan genfyldes. Du kan genfylde både originale, kompatible, tredjeparts og miljø patroner. Der er mange der genfylder deres blækpatroner og derved spare en del penge.

 • Det er vigtigt at du følger instruktioner nøje i det re-fill kit du har købt. Ellers risikere du først og fremmest at du ikke kan printer og i værste fald kan du ødelægge din printer.
 • Når du fylder blæk i en patron er det vigtigt du gør det langsomt. Dette sikre at der ikke opstår bobler eller luftlommer inden i blækpatronen.
 • Sørg for at genopfylde din blækpatron før den løber helt tør. Ellers kan du ikke være sikker på at din genopfyldning bliver en succes.

Er der forskel på det blæk der kan bruges i forskellige printere?

Ja, der er stor forskel på hvilket blæk der kan bruges i bestemte printere. Det har både noget med tykkelsen at gøre, pH værdier og pigmentering at gøre. Det korte af det lange er at du kun må bruge et refill-kit der er designet specifikt til din printer.

Hvis jeg genopfylder min blækpatroner ryger garantien så ikke?

Nej, lovgivningen er indrettet således at en producent ikke må sælge et produkt hvor er tvunget til at købe deres originale dele. Dette gælder også ved genopfyldning blækpatroner. Din printergaranti er altså fuldt ud gældende selvom du har genopfyldt dine printerpatroner.

Er der værd at bruge tid på at genfylde min blækpatroner?

Det kommer helt an på hvor meget du printer og hvor meget din blækpatroner koster. Bruger du 3-4 printerpatroner om året er der god grund til at se nærmere på genopfyldning af blækpatroner. Et enkelt refill kit vil kunne fylde din blækpatroner op mange gange. I og med at en enkelt blækpatron kan koste helt op til 300 kroner kan besparelsen være betragtelig.

Hvor mange gange kan jeg genopfylde en printerpatron?

Typisk vil du kunne genopfylde dine blækpatroner 3-4 gange. Herefter vil du skulle have fat i en ny. Hvor mange gange du kan genopfylde afhænger dog i høj grad af hvilken printer og blækpatron type du bruger. Nogle brugere kan genopfylde deres printerpatroner helt op til 10 gange eller mere.

Kommentarer

 1. Ditte Vibe skriver:

  Hej
  Jeg har forsøgt mig med kompatible patroner til min HP Officejet jet pro 8500A plus. Men den kommer med en meddelelse om at den ikke er en “ægte” og vil ikke printe. Hvad gør jeg for at kunne bruge de “uægte” patroner.
  mvh
  Ditte

  • switch skriver:

   Hvor har du købt blækpatronen? Prøv at tage kontakt til forhandleren der har solgt dig patronen og hør om de ligger inde med en løsning til den pågældende model.

   HP er dog i den seneste tid begyndt at gøre alt hvad de kan for at man kun kan bruge deres originale printerpatroner. Det er derfor værd at overveje om der skal skiftes til et andet mærke næste gang printeren skal skiftes.

Skriv kommentar

*