april 4, 2020

Spar penge og red træerne ved at bruge vand som printerblæk

I øjeblikket lykkes det printerproducenterne at vinde retssager over tredjeparts producenter af deres blækpatroner. Dette betyder at firmaer som HP, Epson og Lexmark kæmper med næb og klør for at få mest muligt profit ud af deres patenteret og ikke mindst salget af blæk.

De høje priser på blæk prøver et japansk og amerikansk hold af kemikere nu at komme til livs. Deres koncept går ud på at printe med vand i stedet for med printerblæk.

Det vil både være langt billigere end at bruge blæk og samtidig vil det reducerer forbruget af papir. Dette hænger sammen med at vand “blækket” forsvinder efter 22 timer og papiret derfor kan genbruges.

Magien ligger i specielt fremstillet printerpapir

For at dette kan virke kræver det selvfølgelig at papiret skal behandles med nogle bestemte kemiske stoffer, men prisen for dette bliver hurtigt vundet tilbage da et stykke papir vil kunne genbruges op til 50 gange.

Det smarte ved teknologien er at den kan bruges på eksisterende printere. I deres forsøg har forskerholdet med Sean Xiao-An Zhang  i spidsen brugt en almindelig printer og blot erstattet blækket i printerpatronen med vand. Magien ligger altså i det special fremstillede papir.

En af de største fordele ved denne teknologi er at de eksisterende printere kan bruges. Hvis man har brug for at printe noget der holder længere end en dag sætter man bare en almindelig printerpatron i.

Om teknologien bliver en succes afhænger af prisen

Hvis et stykke papir kan genbruges ti gange og prisen for printerblæk er fjernet (i og med der bruges vand) har Zhang regnet sig frem til at det vil koste en syvendedel at printe en side.

Der er derfor mange penge at spare især hos større firmaer, da de ofte printer dokumenter der kun bliver brugt en enkelt dag for derefter at blive smidt direkte i skraldespanden.

Skriv kommentar

*