Billigt fotopapir – Før du køber inkJet fotopapir

fotopapirDe mange forskellige typer af fotopapir kan virker overvældende. Der er dog nogle overordnede ting der er gældende for alle typer. Ved at se på disse egenskaber kan du vælge det fotopapir der passer til dit behov.

At købe billigt fotopapir er ikke et dårligt valgt, resultatet afhænger dog af om du finder den rigtige type papir der passer til netop din inkJet printer og den type blæk du bruger. Almindeligt kopipapir vil under alle omstændigheder ikke give dig et tilfredsstillende resultat, inkJet fotopapir er derfor vejen frem.

Upræcise farver hænger sammen dårligt blæk

Hvis du bruger alt for billigt blæk kan der dog opstå problemer med upræcise farver (som beskrevet under farverpatroner). Kvaliteten af blækket er det der gør den største forskel, billigt fotopapir er skaber sjældent problemerne med upræcise farvetoner.

Farveforskellen på originalt fotopapir og billigere fotopapir er minimal. Fordelen ved at købe dyrere fotopapir er at det holder bedre på farverne og er mere slidstærkt.

For at opnå et godt resultat kræver det oftest at du prøver med nogle forskellige typer fotopapir i din printer. Selvom en type fotopapir giver et godt resultat i en printer er det ikke sikkert at resultatet bliver det samme i din printer.

Blank fotopapir

Der findes overordnet to typer af inkJet fotopapir, blankt (gloss) og mat (matte). Fotopapir med blank overflade giver et print der ser ud og føles som et fotografi fremkaldt i en butik.

Der finders forskellige grader af hvor blankt papiret er, high gloss, gloss, soft gloss, og semi-gloss. Sidstnævnte er den mest matte og samtidig den type papir de bruger i de fleste foto-butikker. Overfladen på papiret gør at printet kan være lang tid om at tørre, hurtigt tørrende blankt fotopapir bliver dog mere og mere almindeligt.

Mat fotopapir

Til print af almindelige fotografier anbefales mat papir ikke, men skal du udskrive store print der skal sættes i en ramme bag glas kan mat fotopapir give et bedre resultat. Der er ingen genskin eller refleksioner i mat fotopapir.

Skriv en kommentar