april 4, 2020

Blækpatroner – Svar på spørgsmål omkring brug af kompatible blækpatroner

Når det kommer til køb af kompatible blækpatroner (uoriginale blækpatroner) sidder du måske med en række forskellige spørgsmål. I denne artikel finder du svar på mest typiske spørgsmål således at du få brugt dine gode og billige kompatible blækpatroner.

Hvorfor ser en kompatibel blækpatron anderledes ud end en original?

Det er ikke tilladt for tredje parts producenter at kopiere designet fra de originale blækpatroner. Alle kompatible patroner har derfor deres eget design. Dette ændre dog ikke på kvaliteten af det print kompatible blækpatroner kan levere.

Kan jeg bruge en original blækpatron efter jeg har anvendt en kompatibel patron?

Ja, når du bruger en kompatibel patron sker der ingen ændring på selve printeren. Vil du hellere skifte tilbage til originale blækpatroner er der intet problem i det. Dette er dog sjældent tilfældet da langt de fleste kompatible blækpatroner levere glimrende udskrifter.

Hvad skal jeg gøre hvis jeg får en advarsel når jeg har sat en kompatibel blækpatron i printeren?

Hvis din printers advarselslampe lyser efter du har sat den nye patron i kan det skyldes at patronen ikke har ordentlig forbindelse.

  1. Sluk først for printeren i 20 sek. og genstart den.
  2. Hvis advarselslampen stadig lyser skal du tage patronen ud og rense de kobber farvede kontakt flader. Dette gøres med en tør serviet.

Hvad skal jeg gøre hvis printet ikke lever op til kvaliteten af tidligere print?

Ses striber og andre fejl i printet skyldes det ofte at printerhovedet ikke er helt rent. Dette sker fra tid til anden ved udskiftning af blækpatroner. Kig derfor i din printers manual for finde ud af hvordan du sætter din printer til at foretage en selvrensning.

Gælder garantien stadig selvom jeg bruger kompatible blækpatroner?

Ja, garantien på din printer er fuldt gældende selvom du bruger eller har brugt kompatible blækpatroner. En producent har ikke lov til at kræve at du køber reserve dele af dem – det står dig derfor frit for at vælge leverandør af blækpatroner. Garantien på din printer gælder uanset om du bruger kompatible patroner eller genfylder.

Skriv kommentar

*