december 6, 2019

Tips til løsning af problemer med din inkjet printer

I denne artikel kan du finder løsning til forskellige problemer med din inkjet printer. Ved at følge disse tips får du mest muligt ud af din printer især når det kommer til blækpatronerne. Har du en løsning til et printerproblem er du mere end velkommen til at skrive, så vil det hurtigst muligt blive tilføjet her på siden.

Undgå at din inkjet patroner tørrer ud

At blækpatronerne tørrer ud er et at de hyppigste problemer med blækprintere. Det er måske lang tid siden du har brugt printeren og nu udskriver den ikke andet end blanke sider. Udtørring af blækpatroner kan skyldes to forskellige ting.

Din blækpatron er tørret helt ud

Hvis du selv genfylder din blækpatroner har du ventet for længe med at fylde blæk på. Inden i en blækpatroner sidder der en svamp som opsugerblækket. Såfremt at der ikke er noget blæk i beholderen tørrer den med tinden ud og bliver helt hård. Blækpatronen er nu ødelagt og eneste løsning er at købe en ny.

Det er derfor altid en god ide at genopfylde din blækpatroner før de løber helt tørre. Der er intet til hinder for løbende at genfylde dine blækpatroner. Gør du dette sikre du en langt længere levetid.

Dysserne er blevet stoppet af udtørret blæk

Den situation er der oftest ret nem løsning på. Hvis du ikke har udskrevet noget med din printer i længere tid kan dysserne i printhovedet tørre ud. Dette kan ofte løses ved at forsigtigt at duppe printer hovedet på en serviet der er gjort fugtig med lunkent vand.

Løser dette ikke problemet kan du prøve at fylde en underkop med 2-3 millimeter lunketvand. Lad nu blækpatronen stå i vandet i 2-3 minutter og tør den efterfølgende en serviet. Efter du har fjernet det overskydende blæk og installeret blækpatronen igen starter du printerens selvrensningsprogram.

Kør ikke selvrensningsprogrammet gentagende gange efter hinanden

Hvis der hvide linier i udskrifterne eller andre defekter er selvrensningsprogrammet vejen frem. Her er det dog vigtigt at bemærke at hvis du kører programmet mange gange efter hinanden kan det rent faktisk gøre problemet værre.

Sørg derfor altid for at udskrive nogle testsider imellem hver selvrensning. Dette er med til at sikre at eventuelle luftbobler som selvrensningen ikke kan fjerne kommes til livs.

Overophedning af resistorer

Hvis en blækpatron løber tør for blæk og du fortsat prøver at udskrive med den kan du risikere at brænde de resistorer af der sikker i printhovedet. Hvis der ikke kommer det nødvendige blæk igennem systemet overopheder resistorerne (de kan blive helt op til 400 grader varme!) og brænder af.

De fleste printere advare dig før dine blækpatroner løber helt tør for blæk. En generelt slid på disse resitorer kan ikke undgås og når de først er slidt op er den eneste løsning af købe en ny blækpatron. Sørger du for løbende for at dine blækpatroner ikke løbet helt tørre, vil du kunne genopfylde den samme patron mange gange.

Hvorfor matcher farverne på skærmen ikke dem på udskrifterne?

Den teknologi en skærm bruger til at vise farver er meget forskellig fra den en printer bruger. Der vil derfor altid være en forskel i de farver du ser på skærmen og på printet. Der findes forskellige former for software der kan udføre “color correction” således at skræm og print kommer til at ligge tættest muligt sammen.

Flere tips til din inkjet printer

  • Husk altid at draft (udkast) hvis kvaliteten af dit print ikke er vigtig. Dette vil spare dig for rigtig meget blæk
  • Brug almindelig printerpapir når du ikke skal udskive billeder i høj kvalitet. Foto papir er dyrt og mange printere overskriver også flere gange når du anvender fotopapir.
  • Hvis du oplever vertikale striber på dine udskrifter er det måske bare din printer der er blevet beskidt. Tør derfor bladet af hvor papiret kører ud af printeren.
  • Sørg for at lave en udskrift en gang i mellem med din printer. På denne måde sikre du at dine blækpatroner ikke tørre ud.
  • Der er mange penge at spare ved selv at genfylde dine blækpatroner. Gider du ikke bruge tid på det så overvej at købe nogle kompatible blækpatroner, dette vil også være langt billigere for dig. Originale printer patroner er dyre.
  • Et af de billigste mærker når det kommer til køb af blækpatroner er Canon. Er du i tvivl om hvilket mærke du skal købe er Canon derfor et rigtig godt udgangspunkt.

Skriv kommentar

*